tiistai 8. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 2015: 8. luukku Unelmien nainen

Arkistojen aarteita

Kirjoittanut: Party Pikkels co. perustaja Juuna Korpiola (suomeksi: yhteistyönä kirjoitettu)
Päivänä: 25.10.2014
Varoitus: Lukeminen omalla vastuulla, sillä en itsekään tiedä mitä tämä teksti sisältää

On kaunis aurinkoinen aamu. Aurinko paistaa Saukkolan suuresta ikkunasta sisään ja tuo valoa Julyn kädessä olevan kirjan sivuille. Kirja on Julyn suosikki, the Fault In Our Stars (Tähtiin kirjoitettu virhe), ja hän on uppoutunut sen juoneen täysin. Tyttö istuu ikkunalaudalla pienenä keränä ja kädessään hänellä on lämmin kahvikuppi, josta hän hörppii lukiessaan. 
July kääntää sivua ja huokaisee ihastuneena: ”Hazel…”
Ihastuneen likan vieressä ikkunalaudalla oleva iPhone alkaa väristä ja vilkkua keskeyttäen Julyn lukuhetken. July jättää tyhjentyneen kahvikupin, sekä kirjansa ikkunalaudalle ja kiiruhtaa ulos mennäkseen tunnille.

Koulun parkkipaikalla July törmää Samueliin joka on menossa samalle tunnille.
”Hello, beautiful”, Samuel moikkaa ja tönäisee Julya leikkisästi: ”Näytät nätiltä tänään.” Poika hymyilee vinosti siniset silmät säihkyen.
”Moi Smuliel”, vaaleahiuksinen July vastaa ajatuksissaan. Hän ei pysty ajattelemaan muuta kuin kirjan Hazelia. Tytön kasvot palaavat Julyn mieleen aina uudelleen ja uudelleen, eikä hän pysty keskittymään tuntiin. Jopa katsoessaan opettajaan hän näkee Hazelin hymyilevät kasvot, jotka yrittävät takoa hänen päähänsä matematiikan perusteita.
Eturivissä istuva Samuel kääntyy tuolillaan katsomaan Julya hymyillen. Tyttö taistelee kasvoilleen väkinäisen hymyn. Hän tietää että Samuel on kiinnostunut hänestä. Kaikkihan sen tiesi. Samuel oli aina härnäämässä. Rakkaudesta se hevonenkin potkii.

July tuijottaa edessä selostavaa opettajaa ilmeettömänä ja hänen sormensa naputtavat pöydän kovaa pintaa hermostuneena. Kirkkaat harmaansiniset silmät omisatavas tytöstä tuntuu, että hänen sormiensa synnyttämä ääni kaikuu koko luokassa. Tosiasiassa tuo ääni kaikuu vain hänen omassa päässään.
”Siinä oli tämän päivän aihe. Nyt voitte mennä syömään”, opettaja lopettaa selostuksensa ja ympärillä kuuluu lattiaan raahautuvien tuolien ääntä. Julykin nousee ylös ja kävelee ulos luokasta kohti ruokalaa. Hänen sormensa syyhyävät päästä lukemaan ikkunalaudalle jäänyttä kirjaa. July kävelee ruokalaan menevän käytävän kuin sumussa, eikä hänen ajatuksissaan pyöri muuta kuin Hazel. Koko loppupäivä kuluu ärsyttävän hitaasti.

Lopulta koulupäivä on ohi. July syöksyy ulos luokasta, ajatuksissaan vain kaunis ruskeahiuksinen Hazel. Hän juoksee koko Saukkolan mäen niin nopeasti kuin vain pääsee, ryntää sisälle, potkii kengät jaloistaan ja suuntaa suoraan kirjansa luo. Hän istahtaa ikkunalaudalle ja lukee kirjan loppuun siltä istumalta. Ihan hänen huomaamattaan on kulunut monta tuntia ja ulkona on jo ihan pimeää. Ainut valonlähde on hänen puhelimensa näyttö. Kirjan viimeinen sivu on ohi, koko kirja on luettu ja Julylla on tyhjä olo. Hän vain istuu paikallaan tuijottaen viimeistä, tyhjää sivua. Hänen mielessään pyörii kaksi sanaa ”Okay?” ja ”Okay.” Juuri ja juuri hänen silmäkulmassaan voi nähdä pienen tähden lailla tuikkivan kyyneleen.

Julyn puhelimen näyttö valaisee muuten pimeää keittiötä ja myös kuu luo kalvakkaa valoaan sisään ikkunasta. July ei ole vieläkään liikahtanut. Varjoista ilmestyy hahmo. Harmaaseen huppariin pukeutunut poika hiippailee Julyn viereen ja nappaa kirjan tämän kädestä. Poika, Samuel, lähtee karkuun oikaisten keittiön pöydän yli. Yllätetty July säpsähtää ja lähtee Samuelin perään. July juoksee Samuelin perässä ulos ovesta. Ulkona Samuel on pysähtynyt ja pitää kirjaa korkealla päänsä yläpuolella. July yrittää tavoittaa kirjaa, mutta tuloksetta. Pimeässä hänen ilmettään tuskin huomaa, mutta se on tuskastunut. July yltää melkein kirjaan, mutta Samuel viskaisee  kirjan taakseen, ettei July vain saisi sitä. Samuel ei kuitenkaan katso mitä hänen takanaan on ja kirja lentää suoraan asuntolan katolle. Pitkähiuksinen tyttö kääntyy salamana ympäri ja huomatessaan katolla olevan kirjan ja ryntää tikapuitten luo. July kiipeää tikkaitten yläpäähän ja kurkottaa kohti kirjaa muttei aivan yllä. Alhaalla naurava Samuel katsoo ylös ja kuunvalossa hänen pupillinsa hehkuvat valkoisina. July kurkottaa uudestaan, mutta hänen otteensa lipeää ja kirja jää saavuttamattomiin. Julyn silmissä näkyy epätoivo ja katsoessaan kirjaa hän näkee vain tähtiä katselevan Hazelin. July putoaa alas ja alemmas kunnes hänen selkärankansa rasahtaa kivikkoon. Samuelin nauru vaimenee ja paniikissa hän soittaa ambulanssin. On kuitenkin jo liian myöhäistä. Julyn ruumiin yläpuolella häilyy kaksi hahmoa, Vaaleat pitkät kutrit omistava July ja hänen vieressään hymyillen seisova Hazel.

Note to Juuli: tämä on se meidän loistava tarina, josta Sirpa ei ollut läheskään yhtä innoissaan kuin me ja joka lopulta hylättiin kiinnostavampien tieltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti