maanantai 1. joulukuuta 2014

Joulukalanteri: Takakansi

Tonttupojan matka
Kirjoittanut: O. Kokko

Tonttupojan matka kertoo nuoresta tonttupojasta, Eljas Kuusenmarjasta, jolla on unelmiensa työpaikka. Eljas on töissä joulupukin pajalla, missä hän aloitti juuri. Hän ei välitä joulusta, mutta hänen suurin unelmansa on ylentyä Pukin tärkeimmäksi neuvonantajaksi. Hän on aloittanut taipaleensa kohti tuota titteliä, unelmaansa. Kaikki ei kuitenkaan suju ruusuisesti.

Ollessaan Korvatunturin keittiöllä tutustumassa keittäjätonttujen työhön, Eljas tutustuu Omena Pullaan, joka on keittiön pääkokki, ja mukavanoloiseen Mysti tonttuun, jotka opastavat häntä keittiössä. Omena luottaa Eljakselle suuren vastuun antaessaan hänen tehdä Joulupukin illallispuuron. Eljas on iloinen saadessaan välillä tehdä muutakin kuin siivota, mutta Mystillä on muuta mielessään. Kun Eljas kääntää selkänsä, Mysti sekoittaa puuron joukkoon vihreää tahnaa. Eljas on täysin tietämätön kepposesta ja ylpeänä vie puuron Pukille. Mitä Eljakselle käy, kun häntä syytetään pukin myrkyttämisestä?
Tarinan toinen päähenkilö on Pipa Minttur. Hänen yksi suurimmista unelmistaan on olla Lucia neito ja kävellä kulkueen etupäässä. Tuo unelma on toteutumassa, mutta sitten kuvioihin astuu Eljas. Kuinka tytön unelman käy ja löytääkö Eljas itsensä uudestaan? Toteutuuko hänen unelmansa?

Tonttupojan matka on kertomus joulusta, unelmista ja joulumielestä. Joulumielen ja joulun tarkoituksen löytäminen voi olla hankalaa, mutta ripauksella uskoa tuostakin matkasta voi selvitä hengissä.

”Kahvikuppi, jouluhauva, jota paijata, ja viltti = täydellinen lopetus toiselle työpäivälle. Olin tänään toista päivää töissä pukin pajassa. Unelmieni työpaikka, mikä olisikaan parempaa kuin olla avuksi. Maalasin puupalikoita ja siivosin vessoja. 
...
Huomenna menen auttamaan keittiöön, se kuulostaa ihanalta. Pääsen noiden ihanien jouluherkkujen keskelle, ehkä jopa saan maistaa jotain. Torttuja, pipareita, pullia, puuroa... minulla on nälkä.
Luulen että jos olen oikein ahkera saan varmasti ylennyksen. Se on se mistä unelmoin. Ylennys ja palkankorotus ja Pukin ojentama kunniamaininta. Huomenna annan kyllä kaikkeni. <3:llä Eljas” 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti