sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Neljästoistaluukku: Ilmassa myrskyjä


Jouluinen. Tuosksuu Myrskyltä. Iltasatu. Osa 14.

Eljas istuu pienessä hämärästi valaistussa kahvilassa odottaen Pipaa. Hän ei ole nähnyt tyttöä eilisen kulkueen jälkeen. Tonttutytön vanhemmat nimittäin tulivat kotiin, ja Eljas ei saanut enää jäädä yöksi. Eljas oli yön halvimmassa hotellissa minkä löysi. Ei se mikään hyvä hotelli ollut, mutta siellä oli sänky ja jopa televisio.

Eljas ja Pipa ovat sopineet näkevänsä neljän aikaan tässä ravintolassa, jossa Eljas nyt istuu. Eljas lupautui tarjoamaan, hän ei yleensä ole kauhean antelias, mutta tuon tytön takia hän tekisi mitä vain. Hän istuu ikkunapaikalla ja odottaessaan katselee ulkona joululahjaostoksilla olevia ihmisiä. Kello on jo seitsemän yli neljän ja Eljas alkaa miettiä tuleeko tyttö sittenkään. Pipa ei Eljaksen tunteman mukaan ole mikään myöhästelijä. Eljas nostaa puhelimensa pöydältä ja katsoo hermostuneena kelloa. Hän selaa puhelintaan ja löytää kuvan hymyilevästä tonttutytöstä, jolla on päässään kynttiläkruunu. Hän hymyilee kuvalle. Eljas pitää tytöstä enemmän kuin haluaisi myöntää. Eljas nostaa katseensa takaisin ikkunaan ja näkee Pipan kadulla jonkun nuoren miehen kanssa. Pipan ilme näyttää vaivaantuneelta ja ärsyyntyneeltä. Hän yrittää selvästi päästä miehestä eroon. Eljas nousee paikaltaan ja kävelee ulos ravintolasta Pipan avuksi.

”Hei Pipa!” Eljas huikkaa ja mies, sekä Pipa kääntävät katseensa Eljakseen: ”Häiritseekö tämä mies sinua?”
”Minä en häiritse ketään”, mies sanoo peittäen Pipan vastauksen: ”Ja vaikka häiritsisin, et sinä voi tehdä sille mitään.” Mies astuu askeleen eteenpäin Pipan eteen ja suoristautuu täyteen mittaansa. Mies on Eljasta pidempi ja hartiakkaampi, mutta Eljas ei epäröi tai ei ainakaan näytä sitä.
”Haluatko kokeilla?” Eljas sanoo uhmakkaasti ja astuu askeleen eteenpäin. Pipa katsoo ihmeissään Eljasta. Mies astuu myös askeleen eteenpäin ja pullistelee käsilihaksiaan.
”Myrsky, ei. Eljaksesta ei ehkä ole sinulle vastusta yksin”, Pipa sanoo siirtyen miehen eteen selkä Eljakseen päin: ”Yhdessä me olemme vahvempia.” Pipa katsoo miestä tiukasti ja ihme kyllä mies luovuttaa.
”Olkoon, mutta tämä ei jää tähän”, mies sanoo ja kääntää selkänsä: ”Minä saan sinut vielä koukkuuni, kukaan ei voi vastustaan minua, et edes sinä Pipa.” Mies kävelee pois, ja Pipa kääntyy halaamaan Eljasta.
”Tuo oli rohkeaa sinulta”, Pipa kuiskaa Eljaksen korvaan ja irrottaa otteensa. Eljaksesta tuntuu, että hän punastuu ja kääntää kasvonsa maahan. He kävelevät yhdessä ravintolaan ja tilaavat hirvipaistia illalliseksi.

He syövät jutustellen ja nauraen. Eljaksella on loistava olo, tuo tyttö saa hänen olonsa tuntumaan aina paremmalta.
”Hiuksesi näyttävät kauniilta tänään”, Eljas sanoo ja hymyilee. Hiukset eivät ole niin vaaleat kuin pari päivää sitten, mutta eivät ne enää ole oranssitkaan. Pipa hymyilee, mutta sanoo vakavana:
”Minun täytyy selvittää kuka on syyllinen hiuksieni värjäytymiseen. Kai sinä autat minua?” Eljas nyökkää ja tuntee rinnassaan omatunnon piston. ”Pitäisikö minun kertoa tytölle totuus?”, hän miettii ja tuijottaa mietteliäänä jälkiruokaansa.

He lähtevät ravintolasta nauraen ja kävelevät Kuuselan katuja. Lopulta he päätyvät istumaan puistoon. He istahtavat penkille ja samassa he näkevät Myrskyn kävelemässä penkkiä kohti. Tällä kertaa hän ei ole yksin vaan hänellä on mukanaan kolme kaveria. Eljas ja Pipa katsovat toisiaan hätääntyneenä ja toivovat ettei Myrsky huomaa heitä. Myrsky on kuitenkin huomannut heidät ja tulee suoraan heidän luokseen, hänestä voi haistaa alkoholin ja tupakan. ”Voi ei”, Pipa ajattelee: ”Myrsky on juonut.”
”Sinä! Rääpäle!” Myrsky huutaa: ”Otetaanko nyt matsi?”
Eljas pudistaa päätään: ”Ei.”
Myrsky ei kuitenkaan kuuntele vaan tarttuu Eljasta rinnuksesta vetäisten tämän seisaalleen. Pipa huutaa: ”Ei!” ja yrittää päästä Eljaksen ja Myrskyn väliin, mutta yksi Myrskyn kavereista pidättelee tyttöä. Eljas yrittää puhua itseään liemestä, muttei onnistu. Kaksi Myrskyn kavereista, joita Myrsky kutsuu Tuiskuksi ja Pyryksi, tarttuvat kiinni Eljaksen käsiin. Loppu onkin sitten aika epämukavaa luettavaa, joten hypätään sen yli.

Myrsky, Tuisku, Pyry ja nimetön kaveri jättävät Eljaksen maahan makaamaan ja lähtevät. Pipa ryntää hänen luokseen. Eljas kuulee piipaa-autojen sireenit, Pipan kutsun ja näkee sinisiä sumenevia valoja, sitten kaikki pimenee.

Jatkuu ensiluukussa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti