maanantai 1. joulukuuta 2014

Ensimmäinen luukku: Sydämillä Eljas

Tervetuloa Oonan joulukalenterin pariin :) 
Kalenterista on olemassa versio myös Amos Soivion eli Amppurulaan lukemana. Eli, jos lukeminen ei ole sinun juttusi, käy tsekkaamaassa äänitarina tästä!


Jouluinen. Sisältää tonttuja. Iltasatu. Osa 1. 

”Hei vaan ja hyvää joulukuun alkua! Minä olen tonttu, kyllä, aivan oikea sellainen ja minä työskentelen Pukin pajassa. Itse asiassa olen hänen neuvonantajansa, lähin neuvonantajansa. Olen pukin kanssa hyvissä väleissä, mutta aina se ei ole ollut niin. Antakaas, kun kerron."

Eljas istuu sohvan nurkassa, juo kahvia ja kirjoittaa pieneen vihkoon päiväkirjaa. Hänen vieressään on musta karvaturri, jota hän aina välillä rapsuttaa korvan takaa.

”Kahvikuppi, jouluhauva, jota paijata, ja viltti = täydellinen lopetus toiselle työpäivälle. Olin tänään toista päivää töissä pukin pajassa. Unelmieni työpaikka, mikä olisikaan parempaa kuin olla avuksi. Maalasin puupalikoita ja siivosin vessoja. Toivon saavani hieman erilaisia työtehtäviä vastaisuudessa.
No kuulin vahingossa, että he meinasivat laittaa minut huomenna keittiöön, jotta näkisin eri tonttujen tärkeyden. Huomenna siis menen auttamaan keittiöön, se kuulostaa ihanalta. Pääsen noiden ihanien jouluherkkujen keskelle, ehkä jopa saan maistaa jotain. Torttuja, pipareita, pullia, puuroa, minulla on nälkä.
Toivon että jos olen oikein ahkera ja teen työni kunnolla saan varmasti paljon herkkuja ja ehkä jopa ylennyksen. Se on se mistä unelmoin. Ylennys ja palkankorotus ja Pukin ojentama kunniamaininta. Huomenna annan kyllä kaikkeni. <3:llä Eljas”

Eljas laskee kynän kädestään pöydälle, lukaisee kirjoittamansa tekstin ja hymyilee ylpeänä. Hän katsahtaa vieressään olevaa koiraa, joka nukkuu tyytyväisenä. Tonttu nousee hymyillen koiralleen. Kädessään kahvikuppi, kynä ja vihko ja jaloissaan villasukat, tonttu hipsii keittiön kautta makuuhuoneeseensa. Keittiössä hän jättää tyhjän kahvikupin tiskialtaaseen. Makuuhuoneeseen astuessaan hän sulkee oven takanaan. Tonttu astelee sänkynsä viereen ja laittaa vihkon ja kynän yöpöydän laatikkoon lukiten sen sitten avaimella. Avaimen hän piilottaa patjansa alle, sillä eihän hän halua muiden lukevan hänen ajatuksiaan. Hän laskee punaisen lakkinsa yöpöydälle ja kaivautuu vällyjen väliin. Hetken aikaa hän vielä makaa selällään ja selaa Instagramia ja pelaa Subway Surfeyta. Hän laittaa herätyksen ja laskee puhelimensa yöpöydälleen. Ennen kuin tonttupoika nukahtaa, hän kuiskaa pimeään:
”Huomisesta tulee hyvä päivä.”

Ulkona varjoissa liikkuu hahmo, jota ei kukaan huomaa ja tuolla hahmolla on mielessään aivan jotain muuta kuin hyviä ajatuksia.

Jatkuu...

Kertokaas kommenteissa mitä piditte ensimmäisestä luvusta ja haluatteko kuulla lisää.
Kiitos ja huomiseen! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti