keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Kolmas luukku: Ongelmia


Jouluinen. Kirjoitettu väsyneenä. Iltasatu. Osa 3.

Eljas makaa sängyssään nukkuen tyytyväisenä, kun yhtäkkiä hänet herättää tohtori Sykerön tunnusmusiikki. Väsyneenä Eljas tavoittelee puhelintaan ja sammuttaa herätyksen. Se ei kuitenkaan sammu ja Eljas joutuu nousemaan kyynärpäidensä varaan. Hän nostaa puhelimen käteensä, katsoo sen näyttöä ja tajuaa jonkun soittavan hänelle.

”Eljas Kuusenmarja”, hän vastaa valahtaen selälleen sängylleen ja haukottelee: ”Huomenta.”
”Saimme tiedon, että sinä valmistit Pukin puuron eilen”, puhelimen toisessa päässä oleva ääni sanoo.
”Kyllä”, Eljas vastaa epäröiden ja heittää peiton päältään. Hän laskee jalkansa lattialle ja työntää ne tohveleihin.
”Vihdoinkin oikea tonttu”, ääni puhelimessa sanoo: ”Sinun täytyy tulla Pukin ja Muorin majalle yhdeksäksi.” Ääni kuulostaa väsyneeltä ja haukottelee.
”Selvä, mutta miksi?” Eljas kysyy ja vetää päälleen kylpytakin.
”Saat kuulla sitten, kun tulet”, ääni sanoo ja sulkee puhelimen ennen kuin Eljas ehtii sanoa mitään.

Hämmentyneenä Eljas katsoo puhelintaan kävellessään keittiöön. Kello on puoli seitsemän, miksi he soittivat niin aikaisin, hän manaa ajatuksissaan. Hän napsauttaa kahvinkeittimen päälle ja kävelee takaisin makuuhuoneeseensa laittaakseen vaatteet päälleen.

”HEI!” Eljas huudahtaa vetäessään t-paitaa ylleen ja jatkaa ajatuksissaan: ”Ehkä he haluavat antaa minulle ylennyksen.” Koko loppu aamun hän puhkuu intoa: hän hyppelee iloisena käyttäessään koiraa ulkona, hyräilee iloisena lukiessaan lehteä ja juodessaan kahvia ja pukiessaan takkia ja kenkiä hän pyörähtelee ympäri eteistä.

Eljas hämmentyy saapuessaan Pukin majalle. Häntä on vastassa joukko vihaisennäköisiä tonttuja. Eljaksen hymy hyytyy ja hän painuu kasaan. Hiljaa hän kävelee vihaisesti katsovien tonttujen ohitse katsellen heitä hämmentyneenä. Joku avaa hänelle oven ja hän astuu sisään. Sisällä hän näkee Ompun, joka katsoo Eljasta surullisena. Eljas ei tiedä mitä hän on tehnyt ja katsoo Omppua kummissaan ja säikähtäneenä. Nähdessään Eljaksen ilmeen rouva Pulla hämmentyy, miksi Eljas näyttää niin hämmentyneeltä. "Onkohan hän tämän takana sittenkään", Pulla miettii.

Eljas passitetaan eteisestä keittiöön, missä Muori odottaa häntä kaulin kädessään. Eljasta pelottaa vielä enemmän kuin silloin, kun hän näki rouva Pullan lihaveitsen kanssa. Hänet istutetaan Muori eteen penkille.
”Eljas Kuusenmarja. Tiedätkö mistä sinua syytetään?” Muori kysyy möreällä uhkaavalla äänellä. Eljas pudistaa päätään ja katsoo Muoria pystymättä kääntämään katsettaan.
”Sinun pikku jekkusi takia Pukki kärsii vatsavaivoista ja hänen kielestään on lähtenyt ihoa”, Muori korottaa ääntään ja huoli kuultaa siitä: ”Joko kuulostaa tutulta?”
Eljas pudistaa uudestaan päätään: ”En ole tehnyt mitään aiheuttaakseni pukille mitään pahaa.” Muori hymähtää eikä tunnu uskovan Eljasta.
”Miksi haluaisin pukille jotain pahaa?” Eljas kysyy katsoen Muoria pelokkaasti.
”Voi kuule en minä tiedä, mutta se johtui sinun puurostasi”, Muori sanoo ja heilauttaa kaulinta uhkaavasti:
”Joka tapauksessa olen päättänyt, että sinut häädetään Korvatunturilta”, muori sano ja paukauttaa vieressään olevaan pöytään kaulimella. Eljas säikähtää pamausta ja kauhistuneena hän tuijottaa Muoria.

Jatkuu ensi jaksossa ...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti